Папата Свети Антер бил папа од 21 ноември 235 до 3 јануари 236[1], наследувајќи го Папа Понтијан, кој бил депортиран од Рим заедно со антипапата Иполит во Сардинија.

Папа Антер
Родено име Антер
Папа од 21 ноември 235
Папа до 3 јануари 236
Претходник Папа Понтијан
Наследник Папа Фабијан
Роден непознато
Починал 3 јануари 236
Рим, Италија
Други папи по име Антер
Папа Антер

Наводи уреди