Хигин бил папа од околу 138 до околу 140. Тој бил роден во Атина, Грција.

Hyginus.jpg
Родено име Хигин
Папа од 138
Папа до 140
Претходник Папа Телесфор
Наследник Папа Пиј I
Роден непознато
Грција
Починал 140
Рим, Италија
Други папи по име Хигин

НаводиУреди