Папа Сикст II

Папа Сикст II (грчки Ξυστος) бил римски папа во периодот од 30 август 257 до 6 август 258 година. Католичката црква го чествува на 7 август.

Sixtus II
PopesixtusII.jpg
Родено име Сикст
Папа од 30 август 257
Папа до 6 август 258
Претходник Папа Стефан I
Наследник Папа Дионисиј
Роден непознато
Грција
Починал 6 август 258
Рим, Италија
[[Папа СИкст (појаснување}|Други папи по име СИкст (појаснување}]]