Отвори го главното мени

Папа Сикст I ( латински: Sixtus PP. I) (? - 125) - римски папа од 115 (116) до 125 година.

Sixtus I
SixtusI.jpg
Родено име Сикст
Папа од 117
Папа до 126
Претходник Папа Александар I
Наследник Папа Телесфорус
Роден непознато
Рим, Италија
Починал 126
Рим, Италија
Други папи по име Сикст