Пиј I бил папа веројатно од 140 до 154[1], и покрај тоа што Ватиканскиот Annuario Pontificio од 2003 ги посочува годините од 142 или 146 до 157 или 161 година.

Родено име Пиј
Папа од 140
Папа до 154
Претходник Папа Хигин
Наследник Папа Аницет
Роден непознато
Италија
Починал 154
Рим, Италија
Други папи по име Пиј

Наводи уреди