Анастасиј IV (лат. Anastasius PP. IV; околу 1073 - 3 декември 1154) — римски папа од 12 јули 1153 до 3 декември 1154[1].

Anastasius IV
Родено име Корадо дела Субара
Папа од 12 јули 1153
Папа до 3 декември 1154
Претходник Папа Евгениј III
Наследник Папа Адријан IV
Роден околу 1073
Рим
Починал 3 декември 1154
Рим
Други папи по име Анастасиј (појаснување)

Наводи уреди