Бонифациј V (лат. Bonifatius PP. V; ? - 25 октомври 625) — римски папа од 23 декември 619 до 25 октомври 625[1]. Донел папски указ со статус на закон. Извршил реформација на црквата во Англија.

Bonifatius V
Родено име Бонифациј V
Папа од 23 декември 619
Папа до 25 октомври 625
Претходник Папа Адеодат I
Наследник Папа Хонориј I
Роден ?
Неапол
Починал 25 октомври 625
Други папи по име Бонифациј (појаснување)

Наводи

уреди