Ландон (лат. Lando PP.; ? - февруари 914) — римски папа од јули 913 до февруари 914[1]. Бил папа во периодот на порнократијата. Не го сменил своето име, кога седнал на папската столица. За неговите активности, многу малку е познато. Се смета дека, тој бил избран за папа, благодарение на неговите влијателни другари.

Ландон
Родено име Ландон
Папа од јули 913
Папа до февруари 914
Претходник Папа Анастасиј III
Наследник Папа Јован X
Роден ?
Сабина, Италија
Починал февруари 914
Рим
Други папи по име Ландон

Наводи уреди