Конон (лат. Conon PP.; ? - 21 септември 687) — римски папа од 21 октомври 686 до 21 септември 687 година[1]. Тој ја искористил почитта на византискиот цар Јустинијан II. Тој бил загрижен за работата на мисионерите во Ирска и Франконија.

Conon
Родено име Конон
Папа од 21 октомври 686
Папа до 21 септември 687
Претходник Папа Јован V
Наследник Папа Сергиј I
Роден ?
?
Починал 21 септември 687
Рим
Други папи по име Конон

Наводи

уреди