Либериј — римски папа во периодот од 17 мај 352 до 24 септември 366 година[1].

Папа Либериј
Родено име Либериј
Папа од 17 мај 352
Папа до 24 септември 366
Претходник Папа Јулиј I
Наследник Папа Дамас I
Роден непознато
Рим, Италија
Починал 24 септември 366
Рим, Италија
Други папи по име Либериј
Папа Либериј

Во 334 година овој папа го објавува 25 декември како ден на раѓањето на Исус Христос.

Наводи уреди