Папа Климент I, наречен Климент Римски (лат.: Clemens Romanus I) - апостол од седумдесеттите години на првиот век, на Католичката црква, («Annuario Pontificio, citta del Vaticano») - четврти папа (од 88 или 90 до 97 или 99)[1].

Родено име Климент
Папа од 88
Папа до 97
Претходник Папа Анаклет
Наследник Папа Еварист
Роден непознато
Други папи по име Климент

Наводи уреди