Папа Свети Лин — вториот папа на Римокатоличката црква. Нејзин водач бил во периодот од 64 (67) до 76 (79)година[1].

Папа од 64
Папа до 76
Претходник Св. Петар
Наследник Анаклет
Роден непознато
Други папи по име Лин

Наводи

уреди