Папа Сирициј

Папа Сирициј (лат. Siricius PP) (? - 26 ноември 399) бил римски папа од декември 384 до 26 ноември 399. Бил современик на Амброзиј Милански и Мартин Турски. Католичката црква го поврзува со воведувањето на целибатот.

Siricius I
Siricius.jpg
Родено име Сирициј I
Папа од декември 384
Папа до 26 ноември 399
Претходник Папа Дамасиј I
Наследник Папа Анастасиј I
Роден ?
Починал 26 ноември 399
Други папи по име Сирициј