Папа Евтихиј

Папа Евтихиј (лат. Eutychianus) бил римски папа во периодот од 4 јануари 275 до 7 декември 283 година.

Eutychian
Родено име Евтихиј
Папа од 4 јануари 275
Папа до 7 декември 283
Претходник Папа Феликс I
Наследник Папа Каус
Роден непознато
Рим, Италија
Починал 7 декември 283
непознато
Други папи по име Феликс

За овој папа не се знае многу. Чествувањето на овој папа е на 8 декември.