Сабинијан (латински: Sabinianus PP.; ? — 22 февруари 606) — римски папа од 13 септември 604 до 22 февруари 606.[1] Нему му се препишува авторството на раководството со ѕвоната и свршувањето на евхаристијата.

Sabinianus
Родено име Сабинијан
Папа од 13 септември 604
Папа до 22 февруари 606
Претходник Папа Григориј I
Наследник Папа Бонифациј III
Роден ?
Блера, Италија
Починал 22 февруари 606
Рим
Други папи по име Сабинијан

Наводи уреди