Стефан II (лат. Stephanus PP. II; ? - 26 април 757) — римски папа од 26 март 752 до 26 април 757[1]. Бил во Париз. Склучил сојуз со Пипин Кусиот против Лангобрадите. Во негово време била создадена папската држава.

Stephanus II
Родено име Стефан II
Папа од 26 март 752
Папа до 26 април 757
Претходник Папа Захариј
Наследник Папа Павле I
Роден ?
Рим
Починал 26 април 757
?
Други папи по име Стефан (појаснување)

Наводи

уреди