Стефан IV (лат. Stephanus PP. IV; ? - 24 јануари 817) — римски папа од 22 јуни 816 до 24 јануари 817[1].

Stephanus IV
Родено име Стефан IV
Папа од 22 јуни 816
Папа до 24 јануари 817
Претходник Папа Лав III
Наследник Папа Паскал I
Роден ?
?
Починал 24 јануари 817
Рим
Други папи по име Стефан (појаснување)

Наводи уреди