Инокентиј X (лат. Innocentius PP. X; 7 мај 1574 - 7 јануари 1655) — римски папа од 15 септември 1644 до 7 јануари 1655[1].

Innocentius X
Родено име Џамбатиста Памфили
Папа од 15 септември 1644
Папа до 7 јануари 1655
Претходник Папа Урбан VIII
Наследник Папа Александар VII
Роден 7 мај 1574
Рим
Починал 7 јануари 1655
Рим
Други папи по име Инокентиј (појаснување)

Наводи

уреди