Феликс IV (лат. Felix PP. IV; ? - 22 септември 530) — римски папа од 12 јули 526 до 22 септември 530[1]. Се родил во Тоскана. Му користел на остроготскиот крал Теодорих, па од него добил многу привилегии и имоти за црквата.

Felix IV
Родено име Феликс IV
Папа од 12 јули 526
Папа до 22 септември 530
Претходник Папа Јован I
Наследник Папа Бонифациј II
Роден ?
Самниум, Италија
Починал 22 септември 530
Други папи по име Феликс IV

Наводи

уреди