Лав V (лат. Leo PP. V; ? - септември 903) — римски папа од јули 900 до септември 903[1]. Тој бил папа само неколку месеци, по што бил симнат од столицата од страна на антипапата Кристофер и затворен. Бил убиен во затвор, по наредба на папата Сергиј III.

Leo V
Родено име Лав V
Папа од јули 900
Папа до септември 903
Претходник Папа Бенедикт IV
Наследник Папа Сергиј III
Роден ?
Ардеа, Италија
Починал септември 903
Рим
Други папи по име Лав (појаснување)

Наводи уреди