Папа Дон

римски папа

Дон (лат. Donus PP.; ? - 11 април 678) — римски папа од 2 ноември 676 до 11 април 678[1]. Во времето на понтифактот, ја присоединил кон римската црква равенската епархија. Се борил против несторијанството. Погребан е во Базиликата Свети Петар.

Дон
Родено име Дон
Папа од 2 ноември 676
Папа до 11 април 678
Претходник Папа Адеодат II
Наследник Папа Агатон
Роден ?
Рим
Починал 11 април 678
Рим
Други папи по име Дон

Наводи уреди