Папа Зосим (лат. Zosimus PP.) (? - 26 декември 418) бил римски папа од 18 март 417 до 26 декември 418. Тој бил од Кападопкија. Учествувал во пелагијанскиот спор и дал неколку мерки за негово решавање. Бил склон на свештенството. Нему му се препишува забраната за клир во неслободните состојбо, како на пр. имот на малолетни деца.

Zosimus
Zosimus.jpg
Родено име Зосим
Папа од 18 март 417
Папа до 26 декември 418
Претходник Папа Инокентие I
Наследник Папа Бонифациј I
Роден ?
Починал 26 декември 418
[[Папа Зосим|Други папи по име Зосим]]