Клет (Анаклет) (латински Cletus (Anacletus)) (? - 88(90)) - римски папа од 76 (78) до 88 (90)[1].

Папа Анаклет
Родено име Анаклет
Папа од 76
Папа до 88
Претходник Папа Лин
Наследник Папа Климент I
Роден непознато
Починал непознато
Други папи по име Бенедикт

Наводи уреди