Бонифациј VI (лат. Bonifatius PP. VI; ? - април 896) — римски папа во април 896[1]. Кога бил избран, за папан немал статус ниту на ѓакон. По 15 дена, на 19 април било соопштено дека умрел од кожобол. Се смета дека додека умирал, како наследник по посочил Стефан. Во 898, на соборот во Рим, папата Јован VIII соопштил дека неговиот избор е невистинит.

Bonifatius VI
Родено име Бонифациј VI
Папа од април 896
Папа до април 896
Претходник Папа Формоз
Наследник Папа Стефан VI
Роден ?
Рим
Починал април 896
?
Други папи по име Бонифациј (појаснување)

Наводи

уреди