Валентин (лат. Valentinus PP.; ? — 16 септември 827) — римски папа од 1 септември 824 до 16 септември 827[1]. Бил ѓакон на папата Паскал I. За време на неговото петднаесетдневно папство не успеал да направи некои голеи работи.

Valentinus
Родено име Валентин
Папа од 1 септември 824
Папа до 16 септември 827
Претходник Папа Евгениј II
Наследник Папа Григориј IV
Роден ?
Рим
Починал 16 септември 827
?
Други папи по име Валентин

Наводи

уреди