Папа Константин

Папа Констнтин (лат. Constantin PP.)(? - 9 април 715) бил римски папа од 25 март 708 до 9 април 715. Тој патувал во Цариград, каде што заедно со имераторот Јустинијан II ја разгледувале можноста за утврдување на одлуките од Трулскиот собор. По убиството на Јустинијан, тој не го признал новиот имепратор Филипик, којшто бил монотелитист.

Constantin
200px
Родено име Констнтин
Папа од 25 март 708
Папа до 9 април 715
Претходник Папа Сисиниј
Наследник Папа Григур II
Роден ?
Сирија
Починал 9 април 715
?
Други папи по име Констнтин