Отвори го главното мени

Папа Сисиниј (лат. Sisinnius PP.)(? - 4 февруари 708) бил римски папа од 15 јануари 708 до 4 февруари 708. Кога Сисиниј бил избран за папа, тој боледувал од костобол. Во своето кратко папство, тој успеал да постави нов епископ на Корзика.

Sisinnius
Sisinnius.jpg
Родено име Сисиниј
Папа од 15 јануари 708
Папа до 4 февруари 708
Претходник Папа Јован VII
Наследник Папа Констнтин
Роден ?
Сирија
Починал 4 февруари 708
Рим
Други папи по име Сисиниј