Бонифациј IV (лат. Bonifatius PP. IV; околу 550 - 8 мај 615) — римски папа од 25 август 608 до 8 мај 615[1]. Во негово време, Пантеон бил им предаден на христијаните. Не ја искористил популарноста, па времето во кое бил папа било придружувано со различни катастрофи. Сепак, бил прогласен за светец во католичката црква. Неговиот празник се слави на 25 мај.

Bonifatius IV
Родено име Бонифациј IV
Папа од 25 август 608
Папа до 8 мај 615
Претходник Папа Бонифациј III
Наследник Папа Адеодат
Роден околу 550
Валерија, Италија
Починал 8 мај 615
Рим
Други папи по име Бонифациј (појаснување)

Наводи

уреди