Лав VII (лат. Leo PP. VII; ? - 13 јули 939) — римски папа од 3 јануари 936 до 13 јули 939[1]. Тој бил папа во периодт на порноратијата. Го поддржувал развојот на манастирите. Тој го благословил архиепископот Фридрих од Германија.

Leo VII
Родено име ?
Папа од 3 јануари 936
Папа до 13 јули 939
Претходник Папа Јован XI
Наследник Папа Стефан VIII
Роден ?
?
Починал 13 јули 939
?
Други папи по име Лав (појаснување)

Наводи

уреди