Бонифациј II (лат. Bonifatius PP. II; ? - 17 октомври 532) — римски папа од 22 септември 530 до 17 октомври 532[1]. По националност бил Острогот. Бил должен да дејствува против аријанството помеѓу Германите, па за папа бил назначен од неговиот претходник Феликс IV, без спроведување на избори, што предизвикало големи незадоволстава во Рим.

Bonifatius II
Родено име Бонифациј II
Папа од 22 септември 530
Папа до 17 октомври 532
Претходник Папа Феликс IV
Наследник Папа Јован II
Роден ?
Починал 17 октомври 532
Други папи по име Бонифациј II

Наводи уреди