Википедија:Јубилејни статии

Ова е список на јубилејни статии на Википедија на македонски јазик. Како такви, овде се наведени сите оние за кои заедницата има утврдено дека се издвојуваат по својот квалитет од останатите создадени на денот на надминување на секоја илјадита статија.

Во табелата во продолжение се наведени сите јубилејни статии досега, како и податоци за нивниот создавач и датумот на кој биле создадени.

Број Статија Автор Датум
145.000 Андраж Шпорар Carshalton 22 јуни 2024
144.000 Чашицу BosaFi 21 мај 2024
143.000 Барања Dandarmkd 13 април 2024
Масовен терор на Крим (1917-1918) Тиверополник
142.000 Ливади (Лариско) SpectralWiz 27 февруари 2024
Мутагенеза Dandarmkd
141.000 ПУ „Гоце Делчев“ - Пирава Ehrlich91 20 јануари 2024
Антихасија SpectralWiz
140.000 Бад Кисинген Bojan9Spasovski 8 декември 2023
Бриген
139.000 Шаранта P.Nedelkovski 14 октомври 2023
138.000 Фемке Бол TheGreatMKD 28 август 2023
137.000 Иконопис P.Nedelkovski 10 јули 2023
136.000 Туниски поход Bojan9Spasovski 8 мај 2023
135.000 Астерикс галскиот јунак P.Nedelkovski 26 март 2023
134.000 Силициум карбид Тиверополник 6 март 2023
133.000 Хетеросоцијалност B. Gjuro 28 јануари 2023
132.000 Сицилија (римска провинција) P.Nedelkovski 10 декември 2022
131.000 Semantic Scholar Bjankuloski06 15 октомври 2022
130.000 Окер P.Nedelkovski 20 август 2022
129.000 Светски ден на бегалците Виолетова 24 јуни 2022
128.000 Гај Симондс Bojan9Spasovski 11 мај 2022
127.000 Туниска кујна Матеј2008г 18 април 2022
126.000 Хорхе Буручага Carshalton 21 март 2022
125.000 Војна во Приднестровие Bojan9Spasovski 7 март 2022
124.000 Матео Беретини TheGreatMKD 18 февруари 2022
123.000 Епир (римска провинција) Dandarmkd 1 февруари 2022
Мезопелагиска зона Тиверополник
122.000 Кралство Сардинија Bojan9Spasovski 6 јануари 2022
121.000 Бранова функција P.Nedelkovski 1 декември 2021
120.000 Атмосфера на Венера Тиверополник 24 ноември 2021
119.000 Јупитерови прстени 20 ноември 2021
118.000 Катин двор MartinStojc 10 ноември 2021
117.000 Дева (планина) Bjankuloski06 24 септември 2021
116.000 Аре 30 јули 2021
115.000 Тетовски древности Darko gavro 4 јуни 2021
114.000 Животот и делата на бесмртниот водач Караѓорѓе Pta345MK 19 април 2021
Крстоносен поход на Смирна Тиверополник
113.000 Гаврилова хорна P.Nedelkovski 4 март 2021
112.000 Пирошки MikasaAckerman10 11 февруари 2021
111.000 Регионален пат 1105 Ehrlich91 29 декември 2020
110.000 Ками КатеринаКајевска 20 ноември 2020
109.000 Де Морганови закони P.Nedelkovski 20 октомври 2020
108.000 Земја во развој Тиверополник 19 септември 2020
107.000 Георги Занков 3 август 2020
106.000 Активен астероид Инокентиј 23 мај 2020
105.000 Гама Лебед Bjankuloski06 10 април 2020
104.000 Црква „Св. Ѓорѓи“ - Бањане Ehrlich91 7 февруари 2020
103.000 Прнар P.Nedelkovski 24 ноември 2019
102.000 Западни Инди Bjankuloski06 30 август 2019
Црква „Св. Теодор Тирон“ - Долно Српци Ehrlich91
101.000 Косинусова теорема P.Nedelkovski 9 јуни 2019
100.000 Небка Виолетова 27 април 2019
99.000 Систем на национални сметки ГП 12 февруари 2019
Фосфор пентоксид Uvtarex
98.000 Ломбок BlueEagle1 31 декември 2018
97.000 Жерар Муру Инокентиј 2 ноември 2018
96.000 Мартинус Бејеринк Simona Trajkoska 8 септември 2018
95.000 Пуцк Bjankuloski06 20 јуни 2018
94.000 Надја Ножарова 19user99 17 април 2018
93.000 КК Алба Берлин Carshalton 22 февруари 2018
92.000 Сакураџима Тиверополник 26 декември 2017
91.000 Список на споменици на НОБ во Македонија 31 октомври 2017
90.000 Црква „Св. Димитриј“ - Кованец Kiril Simeonovski 3 јули 2017
89.000 Ашов Иван Ж 27 март 2017
88.000 ХЕЦ Света Петка Ehrlich91 19 јануари 2017
87.000 Динан (Белгија) TheGreatMKD 13 октомври 2016
86.000 Алшар - допри го сонцето Македонец 14 јуни 2016
85.000 Хемиска индустрија Велес Ehrlich91 11 февруари 2016
84.000 Иконостас P.Nedelkovski 11 ноември 2015
83.000 Светско првенство во водени спортови 2013 TheGreatMKD 13 август 2015
82.000 Роберт Левандовски Carshalton 23 мај 2015
81.000 Должина на искачувачкиот јазол Bjankuloski06 22 февруари 2015
Вик на Фер Ehrlich91
80.000 Боемство Bridenh 16 декември 2014
79.000 ФК Динамо Киев Carshalton 25 септември 2014
78.000 Војводство Лауенбург Ehrlich91 15 август 2014
77.000 Рупишта (општина) Bjankuloski06 16 јуни 2014
Плимомер Инокентиј
Амфихидромна точка
76.000 Карлос Валдерама Carshalton 6 март 2013
Цугшпице Ehrlich91
75.000 Пер Лагерквист Darko Grmaskoski 9 јануари 2014
Единична кружница Lfahlberg
74.000 Германски музеј Ehrlich91 8 ноември 2013
73.000 Бела тресиопашка Guc zc 31 јули 2013
Ел Греко Mikrosam Akademija 4
72.000 Бел свиркач Guc zc 11 мај 2013
71.000 Арго (филм) Retrohead 1 април 2013
70.000 Никола Младенов Kiril Simeonovski 28 март 2013
69.000 Лесен Удар Retrohead 22 март 2013
Е3 Харелбеке 2013 Ehrlich91
68.000 Дивље јагоде M4r51n 2 февруари 2013
67.000 Габриел Батистута Carshalton 5 декември 2012
66.000 Трка околу Пекинг 2012 Ehrlich91 19 октомври 2012
65.000 Курдски јазик MacedonianBoy 4 октомври 2012
64.000 Браќа Карамазови 28 септември 2012
63.000 Денга Peter.C 17 септември 2012
62.000 Економско однесување Kekev 5 септември 2012
61.000 Општина Самоков MacedonianBoy 28 август 2012
60.000 Жак Мизес Kiril Simeonovski 19 август 2012
59.000 Розвел (Ново Мексико) MacedonianBoy 27 јули 2012
58.000 Анафилакса Lady Jefferson 19 јули 2012
Борење на Летните олимписки игри 2012 TheGreatMKD
57.000 Кошарка на Летните олимписки игри 2012 15 јули 2012
56.000 Премиер на Јапонија Bjankuloski06 4 јуни 2012
55.000 Географија на Маршалските Острови MacedonianBoy 19 март 2012
54.000 Географија на Боцвана 30 јануари 2012
53.000 Грб на Општина Радовиш 10 декември 2011
52.000 Дисбург Ehrlich91 25 октомври 2011
51.000 Список на национални паркови во Шведска Bjankuloski06 8 октомври 2011
50.000 Раскол во Внатрешната македонска револуционерна организација Dalco26 2 октомври 2011

Во продолжение е направено рангирање на корисници по бројот на создадени јубилејни статии.

Ранг Корисник Број на статии
1 Ehrlich91 13 (52.000, 66.000, 69.000, 74.000, 76.000, 78.000, 81.000, 85.000, 88.000, 102.000, 104.000, 111.000, 141.000)
2 P.Nedelkovski 11 (84.000, 101.000, 103.000, 109.000, 113.000, 121.000, 130.000, 132.000, 135.000, 137.000, 139.000)
3 Bjankuloski06 10 (51.000, 56.000, 77.000, 81.000, 95.000, 102.000, 105.000, 116.000, 117.000, 131.000)
3 Тиверополник 10 (91.000, 92.000, 107.000, 108.000, 114.000, 119.000, 120.000, 123.000, 134.000, 143.000)
5 MacedonianBoy 7 (53.000, 54.000, 55.000, 59.000, 61.000, 64.000, 65.000)
5 Carshalton 7 (67.000, 76.000, 79.000, 82.000, 93.000, 126.000, 145.000)
7 TheGreatMKD 6 (57.000, 58.000, 83.000, 87.000, 124.000, 138.000)
7 Bojan9Spasovski 6 (122.000, 125.000, 128.000, 136.000, 140.000 х 2)
9 Инокентиј 4 (77.000 х 2, 97.000, 106.000)
10 Kiril Simeonovski 3 (60.000, 70.000, 90.000)
10 Dandarmkd 3 (123.000, 142.000, 143.000)
12 Retrohead 2 (69.000, 71.000)
12 Guc zc 2 (72.000, 73.000)
12 Виолетова 2 (100.000, 129.000)
12 SpectralWiz 2 (141.000, 142.000)
16 Dalco26 1 (50.000)
16 Lady Jefferson 1 (58.000)
16 Kekev 1 (62.000)
16 Peter.C 1 (63.000)
16 M4r51n 1 (68.000)
16 Mikrosam Akademija 4 1 (73.000)
16 Darko Grmaskoski 1 (75.000)
16 Lfahlberg 1 (75.000)
16 Bridenh 1 (80.000)
16 Македонец 1 (86.000)
16 Иван Ж 1 (89.000)
16 19user99 1 (94.000)
16 Simona Trajkoska 1 (96.000)
16 BlueEagle1 1 (98.000)
16 ГП 1 (99.000)
16 Uvtarex 1 (99.000)
16 КатеринаКајевска 1 (110.000)
16 MikasaAckerman10 1 (112.000)
16 Pta345MK 1 (114.000)
16 Darko gavro 1 (115.000)
16 MartinStojc 1 (118.000)
16 Матеј2008г 1 (127.000)
16 B. Gjuro 1 (133.000)
16 BosaFi 1 (144.000)