Овој корисник е Македонец.
Македонско етничко знамеОвој корисник е
чистокрвен Македонец.
Овој корисник се интересира за историјата на Македонија.
Овој корисник живее во Македонија.
Овој корисник живее во Словенија.
Крст Овој корисник е христијанин. Ихтис
Овој корисник е монархист .


2800+Овој корисник има напишано над 2800 статии на Македонската википедија
8000+Овој корисник има над 8000 уредувања на Македонската википедија
Овој корисник е активен на Википедија веќе
 3 години, 5 месеци и 12 дена.

Создадени повеќе од 2800 нови статии и над 8000 уредувања на Википедија на македонски јазик!

Студент на Факултетот за компјутерски и информатички науки при Љубљанскиот Универзитет. Од Скопје, Македонија.

За сите прашања/дискусии можете да се обратите на страната за разговор или на 9spasovski@gmail.com.

Македонија вечна!

Проекти во изработка уреди

(Sandbox1, Sandbox2, Sandbox3, Sandbox4)

Јубилејни статии на Википедија на македонски јазик
Бројност Датум Јубилејна статија
122.000 6 јануари 2022 Кралство Сардинија
125.000 7 март 2022 Војна во Приднестровие
128.000 11 мај 2022 Гај Симондс
136.000 8 мај 2023 Туниски поход
140.000 11 декември 2023 Бриген
Бад Кисинген
Мои јубилејни статии
Бројност Датум Јубилејна статија
1 6 ноември 2020 Атирау
10 14 ноември 2020 Кокшетау
20 17 ноември 2020 Кова Лима (општина)
50 1 септември 2021 Луитполд од Баварија
100 22 ноември 2021 Долењи Боштањ
200 23 ноември 2021 Загај (Бистрица на Сутла)
500 27 ноември 2021 Болтија
1000 15 февруари 2022 НК Олимпија Љубљана (1945–2005)
1500 7 март 2022 Корушка (Словенија)
2000 27 мај 2022 Долње Церово
2500 2 септември 2023 Мекленбург-Штрелиц
3000 ? ?

Награди и признанија уреди

Јазици
mkMајчин јазик на овој корисник е македонскиот.
ЅЃ Овој корисник има целосно познавање на кирилицата.
L Овој корисник има целосно познавање на латиницата.
HTML Овој корисник може да пишува html-скрипти.


.css Овој корисник може да пишува CSS скрипти.
Java Овој корисник може да програмира во Јава.


C Овој корисник може да програмира во C.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
sr-4Овај корисник течно говори српски језик.
hr-4 Ovaj suradnik hrvatski razumije kao da mu je materinski jezik.
sl-3Uporabnik zelo dobro govori slovenski jezik.
bg-3 Този потребител има задълбочени познания по български език.
ru-2 Этот участник неплохо знает русский язык.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
  Заслуги за Словенија
За обемните и систематски придонеси кон претставувањето на Словенија пред македонското читателство. Б. Јанкулоски (разговор) 13:32, 25 ноември 2021 (CET)

Карти уреди