Земјотресот во Скопје од 1963 година: Свечено предавање на 204 стана во населба Лисиче, што ја градеше оператива на СР Црна Гора. Претставникот на СКЦГ [en] ги поздравува присутните (3 јануари 1964)
Википедија:Корисник
Flag of Macedonia (1992–1995).svg Овој корисник е етнички Македонец.
Coat of arms of Skopje.svg Овој корисник е роден во Скопје.
mkMајчин јазик на овој корисник е македонскиот.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
sh-4 Корисник течно говори српскохрватски.
Korisnik tečno govori hrvatskosrpski.


sl-1 Uporabnik pozna osnove slovenskega jezika.
bg-3 Този потребител има задълбочени познания по български език.
' Овој корисник го интересира историско истражување.
Hammer and sickle red on transparent.svg Корисникот е комунист.
Antifasistische Aktion logo.svg Корисникот е антифашист. Смрт на фашизмот, слобода на народот!
Red flag II.svg Овој корисник е за социјална правда.


Карл Маркс Историјата се повторува, еднаш како трагедија, а другпат како фарса

Карл Маркс