Марио Шаревски
Роден 7 февруари 1990
Македонија, Скопје, Македонија
Занимање м-р по геополитика, МАКЕДОН
НАЦИОНАЛНОТО ЗНАМЕ НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ
ЗНАМЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
ЗНАМЕТО СО КРАЛСКА ДИЈАДЕМА - СИМБОЛ НА ДРЕВНА МАКЕДОНИЈА
Ова е нашата најсакана земја и дом - МАКЕДОНИЈА
Обединета МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА на МАКЕДОНЦИТЕ

Интереси уреди

Македонија, Македонци и се што е поврзано со Македонија и Македонците. Географија и историја на Македонија, историја, етнологија и антропологија на Македонскиот народ. Посебен интерес за македонските села - душата на Македонија и македонските области.

Поздрав до сите Македонци, членови и посетители уреди

  • Македонија на Македонците
  • Македонија е вечна
  • Обединета Македонија
  • МАКЕДОНИЈА = Ние <-> Ние = МАКЕДОНИЈА од мислата на Ѓорче Петров - Сите ние сме Македонија и секој од нас е по една Македонија
  • Да живее Македонија!!!

поздрав, Марио Шаревски - Македонец

Создадени и уредувани статии уреди

За Македонија и Македонците уреди

Како име, традиција, историја, култура и цивилизација Македонија постои повеќе од 2800 години или 28 векови. Ние денешните Македонци сме должни на секаков можен начин да го продолжиме делото на нашите прапредци (Античките Македонци) и предци, да ја чуваме, сакаме, градиме и браниме Македонија од разните непријатели. Како Македонци треба на најостар можен начин да се спротиставиме на сите непријателски пропаганди кои не негираат нас и нашата татковина и имаат претензии кон нашата татковина, националност, национална култура, историја и традиција и треба со сите расположливи средства да ја шириме нашата македонска национална вистина. Ние Македонците во името на побогат, подобар, поубав и послободен живот мораме национално да се обединиме без разлика на верските, идеолошките, класните, политичките и останатите разлики. Само со силното единство можеме да помогнеме Македонија и нашето живеење да ги направиме поубави и побогати. Македонија е преубава и богата земја во секој поглед. Богата и на економски и на културно-историски план и богата со прекрасни природни убавини. Сите македонски планини, реки, езера, градови, села и сите Македонци ја сочинуваат едната и единствена, величествена Македонија!

  • За мене на прво место секогаш се и ќе бидат ИНТЕРЕСИТЕ НА МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ!!!

Одликувања за мојата работа и труд за Македонија и воопшто на Википедија од другите соработници уредници уреди

  Македонска ѕвезда за национална гордост
Мал знак на внимание и почит за огромниот придонес во збогатувањето на Википедија на македонски јазик со содржини поврзани со Македонија.
оваа Вики награда беше доделена на Македонец од страна на Kiril Simeonovski (разговор) on 23:46, 12 јануари 2011 (CET)
  Заслуги за Македонија
Благодарност за сите заслуги за Македонија досега! Kiril Simeonovski (разговор) 14:42, 2 ноември 2011 (CET)
 
За трудољубивост и посветеност во работата.
од Kiril Simeonovski (разговор)


 
Овој корисник е Скопјанец.

Википедија:Вавилон
Немате внесено јазици. Погледајте ја Предлошка:Вавилон/doc за помош.
Пребарај кориснички јазици