Регионален пат 1105

регионален пат во Македонија

Регионален пат 1105 (ознака: Р1105) — регионален пат во Македонија, со насока на движење југ-север. Има вкупна должина од 50,7 километри и 9 делници. Го поврзува гевгелиското село Миравци со државната граница со Грција, кај граничниот премин „Дојран“.[1]

Регионален пат 1105 shield

Регионален пат 1105
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:50,7 км
Поважни клучки
Од:Миравци
До: Грција ( ГП „Дојран“)
Местоположба
Општини:Гевгелија, Валандово, Дојран
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Во него влегува и кракот кој води до селото Николиќ.

Делници

уреди

Регионалниот пат 1105 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 9 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1421 Миравци (автопат) Миравци (Милетково) 0,0 - 1,5
1232 Миравци (Милетково) Давидово 1,5 - 5,8
1248 Давидово Удово (автопат) 5,8 - 6,9
1249 Удово (автопат) Валандово (Брајковци) 6,9 - 16,4
1250 Валандово (Брајковци) Раброво 16,4 - 20,8
1251 Раброво Фурка 20,8 - 29,9
1252 Фурка Нов Дојран (Ачикот) 29,9 - 35,5
1253 Нов Дојран (Ачикот)   Грција (  ГП „Дојран“) 35,5 - 44,8
  Грција (  ГП „Дојран“) 50,7

Како посебен крак на овој регионален пат влегува делницата 1254 до селото Николиќ во должина од 5.899 метри, со што вкупната должина на Р1105 е 50,7 километри.

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2020-05-12.

Надворешни врски

уреди