Такит (цар)

римски цар
(Пренасочено од Тацит (цар))

Такит или Тацит бил римски цар. Познат и како Марко Клавдиј Такит . Со Римското Царство управувал од 275 до 276 година. Бил наследен од страна на Флоријан.

Такит
Роден 200
Италија
Починал 276
Кападокија, денешна Турција