Север II[3] (латински:Flavius Valerius Severus или Severus II) бил римски цар. Познат и како Флавиj Валериj Север . Со Римското Царство управувал од 305 до 307 година, заедно со Галериј.

Север II
Роден 3 век[1][2]
денешна Хрватска
Починал денешна Италија

Наводи уреди

  1. Michael DiMalo (1998). „Severus II“. An Online Encyclopedia of Roman Emperors. Посетено на 1 August 2015.
  2. „Aurelius Victor, About Caesar“ (руски). Ancient Rome. Посетено на 1 August 2015.
  3. Kienast, Romische Kaisertabelle (1990), p. 290. Enumerated after Septimius Severus.