Отвори го главното мени


Вителиј (латински:Aulus Vitellius Germanicus) е римски император, управувал во годината на четирите императори. Познат е и како Аул Вителиј Германик.

Pseudo-Vitellius Louvre MR684.jpg
Роден 24 септември 15
Починал декември 69
Рим, Римска империја, денешна Италија

Роден е на 24 септември 15 година. Со Римската империја управувал од 16 април 69 до 22 декември 69 година.