Петрониј Максим

Петрониј Максим бил цар на Западното Римско Царство во 455 година. Познат и како Петрониј Флавиј Максим.

Петрониј Максим
Solidus Petronius Maximus-RIC 2201.jpg
Роден 396
Починал 455