Валентинијан II

Валентинијан II бил римски цар. Познат и како Флавијан Валентинијан . Со Римското Царство управувал до 393 година.

Валентинијан II
Statue of emperor Valentinian II detail.JPG
Роден 371
Починал 393
Виена