Отвори го главното мени


Кар бил римски цар. Познат и како Марко Аврелиј Кар . Со Римската империја управувал од 282 до 283 година. Бил наследен од страна на Нумеријан и Карин.

Carus.jpg
Роден 230
Починал 283
Месопотамија