Декември или снежник — дванаесеттиот и последен месец во годината според грегоријанскиот календар и еден од седумте месеци според овој календар што имаат 31 ден.

Декември, од молитвеникот на војводата од Бери, 15 век

Декември како мотив во уметностаУреди

НаводиУреди

  1. Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига III: Средина XX века – поч. XXI века (неомодернизам, неоавангарда, постмодернизам и нова трагања). Београд: Paidea, 2007, стр. 44-46.
  2. Džordž Sonders, Deseti decembar. Beograd: Laguna, 2019.
  3. Džordž Sonders, Deseti decembar. Beograd: Laguna, 2019, str. 205-238.
  4. Azra, Filigranski pločnici, Komuna, CD 1005.