Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2019/евиденција

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреваротУреди

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

УчеснициУреди

Новите учесници одат на дното.

Додајте се себеси како

   {{/Корисничко име}}

каде „корисничко име“ е вашето корисничко име со кое сте пријавени на Википедија на македонски јазик.

ПријавениУреди

Тиверополник]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Науката и технологијата во Унгарија 2 3 1 6   Унгарија (нова статија)
Украински железници 3 4 2 9   Украина (нова статија)
Економија на Башкортостан 7 6 4 17   Башкортостан (нова статија)
Економија на Грузија 9 8 8 25   Грузија (нова статија)
Историја на Евреите во Грција 7 7 4 18   Грција (нова статија)
Ерменци во Азербејџан 6 5 3 14   Азербејџан (нова статија)
Ислам во Босна и Херцеговина 5 4 2 11   Босна и Херцеговина (нова статија)
Туризам во Турција 5 4 3 12   Турција (нова статија)
Кралство Босна 4 4 2 10   Босна и Херцеговина (нова статија)
Земјоделство во Азербејџан 4 2 2 8   Азербејџан (нова статија)
Нагорно-Карабахска војна 7 7 7 21   Ерменија (нова статија)
Азербејџански национален совет 2 2 1 5   Азербејџан (нова статија)
Црква Света Софија (Полоцк) 2 3 1 6   Белорусија (нова статија)
Кнежевство Полоцк 6 5 3 14   Белорусија (нова статија)
Западна Белорусија 7 7 7 21   Белорусија (нова статија)
Брестовска унија 1 1 1 3   Белорусија (нова статија)
Австроунгарска Босна и Херцеговина 8 7 5 20   Босна и Херцеговина (нова статија)
Обединета Ерменија 10 10 10 30   Ерменија (нова статија)
Украинска војна за независност 6 5 2 13   Украина (нова статија)
Опсада на Сараево 9 9 10 28   Босна и Херцеговина (нова статија)
Академија на науките и уметностите на Босна и Херцеговина 2 3 1 6   Босна и Херцеговина (нова статија)
Национален музеј на Босна и Херцеговина 5 5 2 12   Босна и Херцеговина (нова статија)
Претседателство на Босна и Херцеговина 1 1 1 3   Босна и Херцеговина (нова статија)
Привремена демократска влада на Грција 3 2 1 6   Грција (нова статија)
Кошарката во Грција 1 5 6 12   Грција (нова статија)
Злосторство во Грција 4 3 2 9   Грција (нова статија)
Енергетика на Грција 4 2 2 8   Грција (нова статија)
Руска партија (Грција) 2 2 1 5   Грција (нова статија)
Грчка граѓанска војна (1824-1825) 4 4 2 10   Грција (нова статија)
Грци во Италија 4 4 2 10   Грција (нова статија)
Грчки устав (1973) 3 3 1 7   Грција (нова статија)
Спортот во Црна Гора 8 9 10 27   Црна Гора (нова статија)
Фудбалот во Црна Гора 4 4 2 10   Црна Гора (нова статија)
Економија на Црна Гора 4 4 2 10   Црна Гора (нова статија)
Туризам во Црна Гора 5 4 2 11   Црна Гора (нова статија)
Демографија на Црна Гора 6 4 5 15   Црна Гора (нова статија)
Референдум за независност на Црна Гора (2006) 5 4 2 11   Црна Гора (нова статија)
Земјоделство во Србија 3 3 1 7   Србија (нова статија)
Автомобилска индустрија во Србија 4 3 2 9   Србија (нова статија)
Економија на Србија 9 8 9 26   Србија (нова статија)
Енергетика во Србија 4 3 2 9   Србија (нова статија)
Белградска берза 3 3 2 8   Србија (нова статија)
Демографска историја на Србија 5 4 4 13   Србија (нова статија)
Народно собрание на Србија 5 4 2 11   Србија (нова статија)
Оливера Лазаревиќ 1 2 1 4   Србија (нова статија)
Нишки Универзитет 2 2 1 5   Србија (нова статија)
Историја на Евреите во Србија 5 5 2 12   Србија (нова статија)
Протести во Косово (1981) 4 4 2 10   Србија (нова статија)
Устав на Србија 2 2 1 5   Србија (нова статија)
Ислам во Русија 7 6 5 18   Русија (нова статија)
Земјоделство во Русија 7 7 5 19   Русија (нова статија)
Кебир џамија (Симферопол) 1 2 1 4   Крим (нова статија)
Романија во средниот век 9 9 10 28   Романија (нова статија)
Пампорово 2 2 1 5   Бугарија (нова статија)
Екатерина Захариева 1 2 1 4   Бугарија (нова статија)
Шкода Ауто 6 6 6 18   Чешка (нова статија)
Земјоделство во Естонија 4 3 2 9   Естонија (нова статија)
Економија на Казахстан 7 7 5 19   Казахстан (нова статија)
Отоманска минијатура 4 4 2 10   Турција (нова статија)
Автомобилска индустрија во Турција 4 4 2 10   Турција (нова статија)
Енергетика во Турција 3 3 2 8   Турција (нова статија)
Земјоделство во Турција 2 2 1 5   Турција (нова статија)
Меѓународен конгресен и изложбен центар „Љутфи Кидар“ - Истанбул 3 3 2 8   Турција (нова статија)
Вкупно
Uvtarex]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Национален парк Бутринт 5 5 5 15   Албанија (нова статија)
Кумис 4 4 4 12   Башкортостан (нова статија)
Национален парк Башкирија 4 4 3 11   Башкортостан (нова статија)
Јужноуралски природен резерват 4 4 3 11   Башкортостан (нова статија)
Институт за нуклеарни науки Винча 4 4 4 12   Србија (нова статија)
Елени Цалигопулу 3 3 2 8   Грција (нова статија)
Фоивос Деливориас 2 2 2 6   Грција (нова статија)
Ваан Тотовенц 2 2 2 6   Ерменија (нова статија)
Кралство Црна Гора 7 7 7 21   Црна Гора (подобрена статија)
Ростовски резерват на природата 3 3 3 9   Донбас (нова статија)
Лариса Генијуш 4 4 4 12   Белорусија (нова статија)
Банска Штијавница 4 4 4 12   Словачка (нова статија)
Днестарски Кањон 3 3 3 9   Украина (нова статија)
Босанско-херцеговска кинематографија 3 3 3 9   Босна и Херцеговина (нова статија)
Топографија на Хрватска 5 5 5 15   Хрватска (нова статија)
Економски региони на Русија 2 3 2 7   Русија (нова статија)
Латвиска митологија 4 4 4 12   Латвија (нова статија)
Сауле 3 3 2 8   Литванија (нова статија)
Тененски Планини 4 4 4 12   Австрија (нова статија)
Тухолска шума 3 3 3 9   Полска (нова статија)
Опероса 4 4 4 12   Бугарија (нова статија)
Светски конгрес на есперанто 4 4 4 12 Есперанто (нова статија)
Резерват на природата Волга-Кама 4 4 4 12   Татарстан (нова статија)
Депортација на Азерите од Ерменија 7 7 8 22   Азербејџан (нова статија)
Сообраќај во Естонија 3 3 2 8   Естонија (нова статија)
Демографија на Косово и Метохија 7 6 8 21   Косово (нова статија)
Едвард Бенеш 4 4 3 11   Чешка (нова статија)
Претседател на Грузија 5 4 5 14   Грузија (нова статија)
Масторава 2 2 2 6   Мордовија (нова статија)
[[Знаме на Лужички Срби]] 0 0 0 0 двојна статија
Сообраќај во Казахстан 4 4 4 12   Казахстан (нова статија)
Руско-кримски војни 3 3 3 9   Кримски Татари (нова статија)
Ита Рина 4 4 4 12   Словенија (нова статија)
Банатска република 3 3 3 9   Романија (нова статија)
Референдум за членство на Унгарија во Европската Унија од 2003 година 3 3 2 8   Унгарија (нова статија)
Остров Гемилер 2 2 2 6   Турција (нова статија)
Вкупно
Bjankuloski06]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Миус 2 3 3 8   Донбас (нова статија)
Авачински Залив 2 3 3 8   Русија (нова статија)
Список на планини во Албанија 2 3 3 8   Албанија (нова статија)
Вкупно
P.Nedelkovski]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Миодраг Булатовиќ 2 2 2 6   Црна Гора (нова статија)
Драколимни 2 2 2 6   Грција (нова статија)
Дворец Пејачевиќ во Вировитица 2 2 2 6   Хрватска (нова статија)
Бујновско Ждрело 2 2 2 6   Бугарија (нова статија)
Шестојануарска диктатура 5 5 5 15   Србија (нова статија)
Брегенцвалд 4 4 4 12   Австрија (нова статија)
Лагуна Караваста 2 3 2 7   Албанија (нова статија)
Мируша (парк) 3 3 3 9   Косово (нова статија)
Хутово Блато 4 4 4 12   Босна и Херцеговина (нова статија)
Сфинга во Бучеџи 1 2 1 4   Романија (нова статија)
Молдавска кујна 3 3 2 8   Молдавија (нова статија)
Национален парк Ершег 2 2 1 5   Унгарија (нова статија)
Крањска пчела 2 2 2 6   Словенија (нова статија)
Бојнички замок 3 3 3 9   Словачка (нова статија)
Златна уличка 2 2 2 6   Чешка (нова статија)
Каруново богатство 3 4 4 11   Турција (нова статија)
Борисови камења 2 2 2 6   Белорусија (нова статија)
Самара (притока на Днепар) 1 1 1 3   Украина (нова статија)
Ртвели 2 2 1 5   Грузија (нова статија)
Џамија Кул Шариф 2 3 2 7   Татарстан (нова статија)
Булоњска декларација 2 2 1 5   Есперанто (нова статија)
Рубен Севак 2 2 1 5   Ерменија (нова статија)
Станица 2 2 2 6   Донбас (нова статија)
Знаме на Лужичките Срби 2 2 1 5   Лужица (нова статија)
Аџикабул (езеро) 4 4 4 12   Азербејџан (нова статија)
Башкирски коњ 3 3 3 9   Башкортостан (нова статија)
Степан Ерзја 2 3 3 8   Мордовија (нова статија)
Фауна на Естонија 2 3 2 7   Естонија (нова статија)
Шимкент 5 5 5 15   Казахстан (нова статија)
Природен резерват Теичи 3 3 3 9   Латвија (нова статија)
Рокишкис 4 4 4 12   Литванија (нова статија)
Чуфут Кале 2 3 2 7   Кримски Татари (нова статија)
Ревидиран јулијански календар 4 4 4 12   Србија (нова статија)
Дивна Вековиќ 2 2 1 5   Црна Гора (нова статија)
Мезечка тврдина 4 4 4 12   Бугарија (нова статија)
Вкупно


Chnitke]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Горан Богдан 2 3 2 7   Хрватска (нова статија)
Вања Драх 2 3 2 7   Хрватска (нова статија)
Едо Муртиќ 3 3 2 8   Хрватска (нова статија)
Иво Грегуревиќ 2 3 3 8   Хрватска (нова статија)
Јосиф Руњанин 2 2 2 6   Хрватска (нова статија)
Крешо Голик 2 2 2 6   Хрватска (нова статија)
Јоже Плечник 3 3 3 9   Словенија (нова статија)
Томаж Шаламун 2 2 2 6   Словенија (нова статија)
Јана Маринова 2 2 2 6   Бугарија (нова статија)
Светлана Бојковиќ 3 4 4 11   Србија (нова статија)
Милена Павловиќ-Барили 6 6 6 18   Србија (нова статија)
Антон Ажбе 3 3 4 10   Словенија (нова статија)
Ивана Кобилца 4 4 4 12   Словенија (нова статија)
Јиржи Менцел 4 4 4 12   Чешка (нова статија)
Вацлав Шимановски 3 3 3 9   Полска (нова статија)
Вкупно


B.cvetkova02]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Телеком Србија 1 2 1 4   Србија (нова статија)
Ѓуро Ѓаковиќ 1 2 2 5   Хрватска (нова статија)
Нур Татар 1 1 1 3   Турција (нова статија)
Бијамбара 1 1 2 4   Босна и Херцеговина (нова статија)
Политиката во Србија 1 1 1 3   Србија (нова статија)
Јагода дрво (уред за соларна енергија) 1 1 1 3   Србија (нова статија)
Делта Холдинг 1 1 1 3   Србија (нова статија)
Јазиците во Србија 1 1 1 3   Србија (нова статија)
Корупцијата во Србија 1 1 1 3   Србија (нова статија)
Српскиот национален идентитет 1 1 1 3   Србија (нова статија)
Белпошта 1 1 1 3   Белорусија (нова статија)
Вкупно


PowerBUL]
Статија Ж1 Ж2 Ж3 Напомена
Костадин Костадинов (политичар) 2 3 2 7   Бугарија (нова статија)
Вкупно