Области во Монголија

(Пренасочено од Област во Монголија)

Областите во Монголија (сум) е второстепена административна поделба на Монголија. Покраините во Монголија се поделени на 315 области. Тие се:

Карта на областите во Монголија

Архангај уреди

 
Области во Архангај

Бајан-Олги уреди

 
Области во Бајан Олги

Бајанхонгор уреди

 
Области во Бајанхонгор

Булган уреди

 
Области во Булган

Гови-Алтај уреди

 
Области во Гови-Алтај

Говисумбер уреди

 
Области во Говисумбер

Дархан-Ул уреди

 
Области во Дархан-Ул

Дорнод уреди

 
Области во Дорнод

Дорногови уреди

 
Области во Дорногови

Дундгови уреди

 
Области во Дундгови

Завхан уреди

 
Области во Завхан

Оворхангај уреди

 
Области во Оворхангај

Омногови уреди

 
Области во Омногови

Орхон уреди

 
Области во Орхон

Селенге уреди

 
Области во Селенге

Сухбатор уреди

 
Области во Сухбатор

Тов уреди

 
Области во Тов

Увс уреди

 
Области во Увс

Хентиј уреди

 
Области во Хенти

Ховд уреди

 
Области во Ховд

Ховсгол уреди

 
Области во Ховсгол

Поврзано уреди