Омноделгер, Хенти

Омноделгерех (монголски: Өмнөдэлгэр) е област во Монголија во покраината Хентиј.

Координати: 47°53′16″N 109°48′21″E / 47.88778° N; 109.80583° E / 47.88778; 109.80583