Булган, Бајан-Олги

За други значења на поимот видете Булган (појаснување)
Џамија во Булган.

Булган (монголски: Булган) е област во Монголија во покраината Бајан-Олги.

Координати: 46°55′26″N 91°05′24″E / 46.92389° N; 91.09000° E / 46.92389; 91.09000