Пливање на светското првенство во водени спортови 2009 – 400м мешано во женска конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Квалифиакциите и финалето за 400м жени мешано се одржаа на 2 август 2009.

Медалисти

уреди
Злато Сребро Бронза
Катинка Хосцу
  Унгарија
Кирсти Ковентри
  Зимбабве
Стефани Рајс
  Австралија

Рекорди

уреди
  4'29"45   Австралија Стефани Рајс 10 август 2008
Пекинг, Кина
25px| 4'32"89   САД Кети Хоф 1 април 2007
Мелбурн, Австралија

Квалификации

уреди
Место Име Националност Група Линија Време Забелешки
1 Стефани Рајс   Австралија 6 4 4:34.62
2 Елизабет Бизел   САД 6 5 4:34.80
3 Катинка Хосцу   Унгарија 5 5 4:35.15
4 Тања Хункс   Канада 5 8 4:35.84 NR
4 Џулија Смит   САД 6 3 4:35.84
6 Хана Мајли   Обединето Кралство 4 4 4:36.27
7 Кирсти Ковентри   Зимбабве 5 4 4:36.42
8 Зузана Јакобос   Унгарија 6 6 4:37.47
9 Саманта Хамил   Австралија 6 1 4:37.84
10 Џулие Хјортхансен   Данска 5 1 4:38.20
11 Алисија Филипи   Италија 4 5 4:39.58
12 Јана Мартинова   Русија 5 3 4:39.83
13 КериАне Пајне   Обединето Кралство 5 6 4:40.92
14 Ања Клинар   Словенија 4 6 4:41.00
15 Аника Мелхорн   Германија 5 0 4:41.20
16 Алекса Комарнички   Канада 5 2 4:41.55
17 Барбора Завадова   Чешка 3 2 4:41.90
18 Стина Гардел   Шведска 4 9 4:42.71 NR
19 Анасасија Иваненко   Русија 6 8 4:42.96
20 Грејн Марфи   Ирска 3 4 4:43.20
21 Франческа Сегат   Италија 4 8 4:43.77
22 Жоана Маранхаомело   Бразил 4 2 4:43.87
23 Каролина Шчепанек   Полска 3 5 4:45.13
24 Џесика Пингли   ЈАР 4 1 4:46.31
25 Асами Китагава   Јапонија 6 9 4:46.57
26 Лара Грангун   Франција 5 7 4:46.93
27 Маико Фуџино   Јапонија 4 7 4:47.11
28 Ронгронг Зенг   НР Кина 5 9 4:48.87
29 Јордис Стајнегер   Австрија 6 0 4:49.74
30 Марина Риби   Швајцарија 3 0 4:50.53
31 Кетрин Меклим   ЈАР 4 3 4:51.09
32 Нуала Марфи   Ирска 3 1 4:52.12
33 Паула Зуковска   Полска 3 7 4:53.52
34 Нина Дитрих   Австрија 1 3 4:55.10
35 Ника Карлина Петрич   Словенија 3 6 4:58.90
36 Мароуа Матулати   Тунис 3 9 5:00.95
37 Хуи Ји Кох   Сингапур 2 7 5:02.13
38 Тинг Чен   Тајван 2 3 5:02.97
39 Ерика Лајне Стјуарт   Колумбија 1 5 5:04.24
40 Марија Кој   Гватемала 2 5 5:06.74
41 ШенгЈо Тинг   Тајван 2 8 5:07.73
42 Тинг Тинг Кох   Сингапур 2 6 5:09.52
43 Нибал Јамут   Либан 2 2 5:13.71
44 Пуџа Рагхава Алва   Индија 2 0 5:28.37
45 Стефани Росоаманама   Мадагаскар 2 9 5:56.61

Финале

уреди
Место Име Националност Линија Време Забелешки
  Златен Катинка Хосцу   Унгарија 3 4:30.31 РП
  Сребрен Кирсти Ковентри   Зимбабве 1 4:32.12
  Бронзен Стефани Рајс   Австралија 4 4:32.29
4 Хана Мајли   Обединето Кралство 7 4:32.72
5 Елизабет Бизел   САД 5 4:34.90
6 Џулија Смит   САД 2 4:35.33
7 Зузана Јакобос   Унгарија 8 4:37.85
8 Тања Ханкс   Канада 6 4:38.15

Надворешни врски

уреди