Далечинско пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - 25км во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Трката во пливање на отворено на 25 км се одржа на 25 јули на плажата Остиа во Рим. 23 мажи од 15 различни држави се натпреварува меѓусебе. Валерио Клери од Italy Ја искористи домашната предност и го освои златото со време од 5:26:31.6

Место Пливач Националност Време
 Златен Валерио Клери  Италија 5:26:31.6
 Сребрен Трент Гримси Австралија Австралија 5:26:50.7
 Бронзен Владимир Дјацин  Русија 5:29:29.3
4 Брајан Рикман  Белгија 5:30:18.4
5 Лоик Бранда  Франција 5:30:20.9
6 Бертранд Вентури  Франција 5:30:22.9
7 Брендан Капели Австралија Австралија 5:30:27.5
8 Ростислав Ритек  Чешка 5:32:38.8
9 Симон Тобин-Догналт  Канада 5:34:48.2
10 Либор Смолка  Чешка 5:35:06.4
11 Син Рајан  САД 5:36:22.2
12 Андреа Волпини  Италија 5:36:37.9
13 Мануел Чуи  Мексико 5:39:12.1
14 Родриго Елорза  Мексико 5:43:26.4
15 Данил Серебреников  Русија 5:46:21.7
16 Арсенија Лаврентев  Португалија 5:48:43.0
17 Салех Мохамед Сирија Сирија 5:49:30.6
18 Адел Ел-Бахри Египет Египет 5:54:00.3
Евгениј Поп Ацев Македонија Македонија ПВГ
Мохамед Јасим Алгхариб Саудиска Арабија Саудиска Арабија НЗА
Алекс Маер  САД ДСК
Мазен Метвали Египет Египет НСТ
Диего Ногуера Монтеро  Шпанија НСТ

Легенда: ПВГ= Преку Временската Граница, ДСК= Дисквалификуван, НЗА= Не завршил, НСТ= НЕ Стартувал

Надворешни врски

уреди