Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - техничко во двојки

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Резултати уреди

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Националност Прелиминарна Финале
Бодови Место Бодови Место
  Златен Анастасија Давидова
Светлана Ромашина
  Русија 98.833 1 98.667 1
  Сребрен Андреа Фуентес
Гема Мангуал
  Шпанија 97.500 2 97.333 2
  Бронзен Јанг Тингтинг
Јанг Венвен
  НР Кина 96.166 3 95.667 3
4 Јукико Инуи
Чиса Кобајаши
  Јапонија 94.667 4 94.333 4
5 Беатрис Аделизи
Џулија Лапи
  Италија 93.833 6 93.834 5
6 Трејси Литл
Елис Маркот
  Канада 94.333 5 93.833 6
7 Дарија Лушко
Ксенија Сидоренко
  Украина 92.333 7 92.667 7
8 Аполин Дрејфус
Лила Мисеман-Бакир
  Франција 92.000 8 92.167 8
9 Наталија Антопопулу
Деспоина Соломоу
  Грција 91.833 9 90.833 9
10 Наѕара Фигуера
Лара Теикера
  Бразил 89.667 11 90.333 10
11 Оливија Алисон
Џена Рандал
  Обединето Кралство 89.166 12 89.166 11
12 Меган Кини
Џилиан Пенер
  САД 89.833 10 88.500 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Соња Бернандова
Алжбета Дуфкова
  Чешка 87.167 13
14 Маријана Кифуентес
Евелин Гуахардо
  Мексико 86.667 14
15 Парк Хјуна
Парк Хјунсун
  Република Кореја 86.333 15
16 Анастасија Глушков
Естер Леви
  Израел 86.000 16
16 Сара Америн
Стефани Џост
  Швајцарија 86.000 16
18 Надине Брандл
Елизабет Ман
  Австрија 85.500 18
19 Анастасија Мазго
Дарја Наваселскаја
  Белорусија 84.333 19
20 Вибке Јеске
Едит Зепенфелд
  Германија 80.500 20
21 Рим Абд Елазим
Далиа Ел Гебалу
  Египет 80.334 21
22 Доротеја Ковач
Ката Штумф
  Унгарија 79.334 22
23 Ана Сото
амри Сото
  Венецуела 78.666 23
24 Елена Радкова
Калина Јорданова
  Бугарија 78.000 24
25 Етел Санчес
Софија Санчес
  Аргентина 77.833 25
26 Валентина Попова
Анастасија Рузметова
  Узбекистан 77.500 26
27 Елоис Амбергер
Сара Бомбел
  Австралија 76.667 27
28 Кристина Николини
Елена Тини
  Сан Марино 74.334 28
29 Родригес Гонсалес]
Гризел Тендеро Лјада
  Куба 73.167 29
30 Меи Шан Кришнан
Џоди Нг Ен Пеи
  Сингапур 72.000 30
31 Надезда Гомес
Виолета Митиниан
  Костарика 71.667 31
32 Лок ка Ман
Вонг Чен У
  Макао 68.500 32
33 Арси Сабихисма
Три Ека Сандири
  Индонезија 66.334 33
34 Лилит Давидијан
Маргарита Газарјан
  Ерменија 56.833 34

Надворешни врски уреди