Отвори го главното мени

Пливање на светското првенство во водени спортови 2009 - 1500м краул во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2009

Италија Рим, Италија
Скокови во вода
Индивидуално
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Индивидуално мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Тим техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Квалификаците за 1500м мажи краул се одржаа на 1 август 2009, а финалето на 2 август 2009.

МедалистиУреди

Злато Сребро Бронза
Оусама Мелоули
  Тунис
Рајан Кокхрејн
  Канада
Сун Јанг
  НР Кина

РекордиУреди

КвалификацииУреди

Место Име Националност Време Група Линија Забелешки
1 Сун Јанг   НР Кина 14:54.54 5 3
2 Оусама Мелоули   Тунис 14:54.56 5 4
3 Рајан Кокхрејн   Канада 14:56.56 4 4
4 Марко Ривера   Шпанија 14:57.47 4 7
5 Лин Занг   НР Кина 14:58.46 4 5
6 Федерико Колберталдо   Италија 14:58.98 3 5
7 Дејвид Дејвис   Обединето Кралство 15:00.52 5 5
8 Самуел Пицети   Италија 15:00.70 4 6
9 Парк Тае Ван   Јужна Кореја 15:00.87 4 3
10 Мадс Гласнер   Данска 15:01.80 5 6
11 Рајан Наполеон   Австралија 15:09.55 3 6
12 Џексон Вилкокс   САД 15:09.66 5 1
13 Том Венгенојден   Белгија 15:12.95 3 7
14 Роберт Харли   Австралија 15:14.75 3 2
15 Бренан Морис   САД 15:16.37 3 1
16 Николас Ростучер   Франција 15:16.49 3 3
17 Пал Џонсен   Фарски Острови 15:21.37 5 2
18 Рјори Сононака   Јапонија 15:24.13 4 2
19 Игор Снитко   Украина 15:26.97 4 8
20 Естебан Паз   Аргентина 15:31.45 4 0
21 Дејвид Брендл   Австрија 15:31.46 5 8
22 Ричард Чарлсворт   Обединето Кралство 15:36.64 5 7
23 Рикардо Монастеиро   Венецуела 15:37.48 3 9
24 Александер Гомез   Венецуела 15:38.93 2 4
25 Олександр Лученко   Украина 15:39.57 3 8
26 Сонгјоп Пи   Јужна Кореја 15:47.94 5 9
27 Луис Ескбар   Мексико 15:52.60 5 0
28 Даниел Делгадиљо   Мексико 15:56.42 3 0
29 Флоријан Џанистин   Австрија 15:57.96 4 1
30 Матео Де Ангуло Веласко   Колумбија 16:03.31 2 6
31 Естебан Ендерика   Еквадор 16:07.59 2 7
32 Мандар Дивасе   Индија 16:12.28 1 0
33 КаиВен Пан   Тајван 16:18.38 4 9
34 ЈиуТинг Чен   Тајван 16:22.09 2 3
35 Хајдер Еснар   Босна и Херцеговина 16:32.01 1 1
36 Иван Александро Ендерика   Еквадор 16:32.83 2 0
37 Роберто Пеналиља Гарсија   Чиле 16:38.70 2 1
38 Луис Андрес Мотолел Нејм   Хондурас 16:50.12 1 6
39 Витали Кудијаков   Киргистан 16:50.18 1 4
40 Александр Слепченко   Киргистан 16:52.35 2 9
41 Алан Гутиерез Кастро   Хондурас 16:52.71 1 5
42 Хејману Сичан   Франција 17:08.44 1 2
43 Паул Еласита   Фиџи 17:58.23 1 7

ФиналеУреди

[1]

Место Име Националност Линија Време Забелешки
  Златен Оусама Мелоули   Тунис 5 14:37.28 АфР
  Сребрен Рајан Кокхрејн   Канада 3 14:41.38
  Бронзен Сун Јанг   НР Кина 4 14:46.84
4 Федерико Колберталдо   Италија 7 14:48.28 НР
5 Лин Занг   НР Кина 2 14:54.23
6 Дејвид Дејвис   Обединето Кралство 1 14:57.03
7 Марко Ривера   Шпанија 6 15:01.92
8 Самуел Пицети   Италија 8 15:19.38

НаводиУреди